Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Dubrovnik - Balkans lille perle


Helt mot kysten av Albania ligger Kroatias feriemål nummer èn - oldtidsbyen Dubrovnik. Feriedestinasjonen, som huser 200,000 innbyggere til daglig, har blitt mer og mer vanlig blant alle og hvermannsen. Det er ikke bare par på romantiske ferier som drar til Dubrovnik for å feire seg selv eller få seg et deilig bad.

For det er blitt en eksplosiv økning i antall turister som kommer fra Norge, Sverige, Danmark, England og faktisk også Statene til Dubrovnik, Kroatias perle. Ikke før har det gått så mange fly fra og til den lille flyplassen som ligger 40 minutter unna sentrum.

Sentrum av Dubrovnik er en "gamleby" som ble grunnlagt i år 639, noe som sier oss at den er svært gammel. Her finner du alt fra moderne kjøpesentre (begrenset av disse sådan) til hyggelige monumenter og annet for romantiske par. Dubrovnik er et flott sted å legge kjærlighetsreisen sin til ettersom det er sol, strender (eller steiner...) og hyggelige omgivelser.

Det hjelper kanskje på lysten hvis jeg legger ved at kjendiser som Paris Hilton, Tom Cruise og enkelte britiske fotballstjerner pleier å legge ferien sin til denne kroatiske og romantiske byen?

Ønsker du å lese mer om Dubrovnik, så kan jeg legge ved en link til Wikipedia-artikkelen.
0 Responses